Днес е роден българският сценарист Тошко Хаджитодоров!

Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист, роден на 2 май 1970 г. в Ямбол. Завършва средното си образование в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ през 1989 г. Завършва висше образование в Софийския университет, специалност „История“.

Като такъв сценарист е работил в „Ку-ку“ (1992-1994), в „Каналето“ (1995-1998), „Хъшове“ (1998-2000) и в „Шоуто на Слави“ (от 2000 досега). Той е и един от авторите на първия български телевизионен мюзикъл след 1989 година – „Братът на Бай Ганьо“. В съавторство с Николай Русакиев написва повечето от песните за албума на Ку-Ку „Шат на патката главата“.

Тошко Хаджитодоров е сценарист и главен редактор на всички телевизионни формати, реализирани от „Седем-осми“ – „Survivor BG“, „Music Idol 1“, „Dancing Stars 2“, „Пей с мен“, „Lord of the Chefs“, „Младост 5“, „Гласът на България“, „България търси талант“.

Има статии за вестниците „24 часа“ и „Труд“.

loading...

През 2015 г. заедно със Слави Трифонов и колегите си сценаристи създават инициативен комитет за провеждане на национален референдум за промяна на политическата система. На 12 май 2016 г. защитава референдума по време на дебатите в Народното събрание с думите: „Вие не сте над народа! Вие не сте богове! Вие не сте императори! Вие трябва да спазите закона!“.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!