Днес е роден българският певец Бойко Неделчев!

Бойко Неделчев, е български поп певец, композитор и автор на текстове.

През 1993 г. печели Първа и Втора награди на международния фестивал „Златният Орфей“, в конкурса за нови български поп песни. Пее като солист, в дует с брат си Деян и дуети с други певци.

До 1998 е професионален баскетболист.

Започва кариерата си през 1988 г. благодарение на брат си Деян. Първата му изява е в Студентския дом на културата в София през 1988.

През 1989 записва първата си песен в БР „Може би не е любов“ с брат си Деян Неделчев.

loading...

Първата плоча с брат си Деян, Балкантон издава през 1991 г.

През 1992 г. Бойко Неделчев записва един от най-големите си хитове – „Лудо влюбен“. Тази песен печели Първа награда на радиококурса „Пролет“.

Женен за Венета Рангелова, една от най-популярните имена в поп-музиката ни от 80-те години. Кумове им стават приятелите им Красимир и Виолета Гюлмезови от дует „Шик“.

През 1996 г. година (с брат си Деян) печели наградата „Дует на България“.

Участва 5 пъти в международния фестивал в Египет, където печели три награди. През април 2000 г. Деян и Бойко Неделчеви печелят сребърен медал и златна чаша на фестивала за музика в Северна Корея.

През 2001 г. братята записват песента „От икебана дървесата ги боли“.

През 1999 – 2000 е музикален редактор в Балкантон.

Солист в „Арт Студио Воин“ (АСВ) в София от 2000 – 2002 с Румяна Коцева, брат си Деян, Валентин Асенов, Гуна Иванова и Христина Ботева.

От 2002 до 2014 живее във Франция.

Работи с известни автори като Морис Аладжем, Тодор Анастасов, Тончо Русев, Хайгашод Агасян, Красимир Гюлмезов, Атанас Косев, Александър Миладинов, Александър Александров, Пламен Велинов, Борис Чакъров…

Има коцертни изпъления и турнета в Монголия, СССР, Египет, Казахстан, Беларус, Италия, Франция, Испания, Гърция, Северна Корея, Монако, Андора…ю

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!