Днес е роден българският историк Георги Владимиров!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Георги Владимиров!!

Георги Владимиров е български историк, доктор по история, магистър по теория и история на културата. Роден е на 27 септември 1974 г. Работи по проблеми на средновековната история и култура на Дунавска и Волжка България, културните модели и техния сравнителен анализ, проявите на българското в разнообразни историко-културни контексти.

Георги Владимиров е дописен член на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), член на Съюза на учените в България и на Българското дружество по история на медицината. Главен редактор на списание „Летописи” (орган на БАНИ).

Член на редколегиите на списание „Золотоордынское обозрение” – издание на Центъра за изследване на историята на Златната орда „М. А. Усманов” към Института по история на Академия на науките на Република Татарстан, и на Международния годишник по история на медицината „Асклепий”.

Георги Владимиров е носител на Международната награда „Проф. Франциско Герра” (2005 г.) за млад учен с приноси в изучаването на историята на медицината, на Годишната награда за високи научни постижения (2009 г.) и на Грамота за научно-приложен принос в сферата на хуманитаристиката (2011 г.) от Съюза на учените в България за проучванията си в областта на волжкобългарското културно наследство.

loading...

Известни книги на Георги Владимиров са:

  • Владимиров, Г., Пл. Павлов. Златната Орда и българите. София, ВИ „Св. Георги Победоносец“, 2009. ISBN 978-954-509-418-7.
  • Владимиров, Г. Другата България на Волга: изгубената цивилизация. София, Издателство „Световна библиотека“ ЕООД, 2009. ISBN 978-954-574-004-6.
  • Владимиров, Г. Волжка България и Казанското ханство: предания и легенди на народите по Средна Волга. Пловдив, Издателство „Летера“, 2011. ISBN 978-954-516-946-5.

Източник: goodreads.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!