Днес е роден българският журналист и водещ Георги Ифандиев!

Георги Ифандиев е български журналист, писател и телевизионен водещ.

Георги Менелаев Ифандиев е роден на 11 април 1950 година в град София. Завършил е Висш икономически институт „Карл Маркс“ (днес УНСС).

Започва работа по разпределение в тогавашното Държавно търговско предприятие „Филателия“. Бил е журналист на хонорар във в. „Вечерни новини“, спортен журналист във в. „Софийски новини“, издание на Агенция „София прес“, и коментатор във в. „Футбол“, откъдето е уволнен в края на 1988 година. След 1989 работи във вестниците „Софийски вести“, „Вести“, „Демокрация“, „Подкрепа“, „Българска корона“, „Експрес“, „Балканите днес“.

През 1990-та година издава първия частен спортен вестник „Шампион“. През 1993 година издава антикомунистическия вестник „Огледало“. От 2009 година пише за електронната медия „Форумът“. Бил е тв водещ на публицистичното предаване „Между редовете“ по телевизия СКАТ и на предаването „Диагноза“ по кабелната телевизия Евроком България.

loading...

От четири години поддържа мултимедията „ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“ на адрес: diagnosa.net

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!