Днес е роден българският аниматор, художник и актьор, Владислав Петров!

Честит рожден ден пожелаваме днес на  Владислав Петров!

Владислав Петров е български аниматор, художник и актьор, с артистични псевдоними Кулизайо и Кулю (в рамките на групата Братя Мангасариян).

Владислав Любомиров Петров е роден на 29 декември 1976 г.  Учи в Националната художествена гимназия. Завършва НАТФИЗ и няколко години играе в различни театри в София. Познат е от представления на Народен театър „Иван Вазов“, сатиричен театър „Алеко Константинов“, театър „Сълза и Смях“ и др. След дипломирането си започва работа за унгарската телевизионна продукция „Феликс“.

Между 2000-2002 година участва в предаването „Пътеводител на историческия стопаджия“. През 2003 г. Владислав Петров (Кулю) заедно с Александър Сано (Среброто) и Силвестър Силвестров (Зюмбюл) започва работа върху проекта Братя Мангасариян до 2008 г. В този период прави анимационни заставки и визуални ефекти за някои от най-престижните формати на Българска национална телевизия като Великите българи и Голямото четене. През 2009 г. заедно с режисьора Николай Мутафчиев и актьора Силвестър Силвестров създава PREMIERstudio – студио за визуални проекти, реклами и филми. В началото на 2017 г. тримата създават рекламната агенция PREMIER+.

loading...

Понастоящем Владислав Петров е един от най-търсените аниматори в България. Автор е на телевизионните шапки на „Африка: Звездите сигурно са полудели“ и „Нищо лично“ по bTV, Благуните по Българска национална телевизия и други.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!