Днес е роден българският актьор и телевизионен водещ Ути Бъчваров!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Ути Бъчваров!

Петър (Ути) Петров Бъчваров е български актьор и телевизионен водещ

Петър Бъчваров, по известен като Ути Бъчваров, e роден на 01-ви Март 1970 г. в София. Зодия Риби.

Майка му, Галя Бъчварова е директор на Телевизионният театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо Стоян Бъчваров е един от най-големите български актьори. Театърът във Варна носи неговото име.

loading...

През 1990 г. Ути Бъчваров е приет във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където завършва „Театрална критика“ и „Кинорежисура“. Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания. В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир.

През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, по БНТ, наречено „Вкусно“. Предаването „Вкусно“ е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България.

Вече цели 15 години Ути Бъчваров е водещ на едно от най-успешните предавания на Българската Национална Телевизия – „Бързо, лесно, вкусно“

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!