Днес е роден българският актьор Георги Георгиев – Гого!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Георги Георгиев – Гого!

Георги Георгиев – Гого е български актьор. Роден е на 5 ноември 1971 г. Занимава се предимно с озвучаване на филми и сериали. Най-известен е с работата си по „Блясък“, „Ренегат“, „Военна прокуратура“, „Али Макбийл“, „Шеметни години“ (сезони 1–5), „Фарскейп“, „Дарма и Грег“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“ и „Хавай 5-0“.

Той е от театрално семейство. Майка му, Кева Апостолова, е драматург и главен редактор на списание „Театър“, а баща му е покойният актьор и режисьор Георги Г. Георгиев. Завършва 32 СОУ „Свети Климент Охридски“ с руски език, а през 1993 г. актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ при професорите Енчо Халачев и Снежина Танковска

Една от първите роли е като дете във филма „Оркестър без име“.

loading...

Играл е в Драматичен театър „Благоевград“, Нов драматичен театър „Сълза и смях“, Младежката сцена на НДК, „Възраждане“ и други. Участва в „Коварство и любов“ на Фридрих Шилер в ролята на Фердинанд, „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников, „Сватбата на Фигаро“ от Пиер дьо Бомарше, „Много шум за нищо“ от Уилям Шекспир, „Училище за жени“ от Жан-Батист Молиер, „Амок“ с режисьор Касиел Ноа Ашер, както и в перуанската пиеса „Пресичащи се успоредни“, изиграна на испански език.

Екранните му появи включват детските телевизионни поредици „Искам приказка“, „Разковниче“, „Лека нощ, деца“, сериалите „Тя и той“, „Под прикритие“, „Столичани в повече“ и „Кантора Митрани“, и няколко чуждестранни продукции. Снима се още и в реклами за М-Тел, Хебросбанк, Експресбанк, Стопанска банка – Скопие и Мултирама.

Занимава се с озвучаване на филми и сериали от края на 90-те години, а първият сериал, за който дава гласа си, е „Утрешен вестник“. Едни от най-популярните му роли са Ягос Дракос в „Блясък“, Рино Рейнс в „Ренегат“, адмирал Чегуидън във „Военна прокуратура“ и Джон Кейдж в „Али Макбийл“.

Други заглавия с негово участие са „Шотландски боец“ (дублаж на Диема Вижън), „Слайдърс“, „Две момчета и едно момиче“, „Закон и ред: Умисъл за престъпление“, „Студио 60“ и „Герои“, както и анимационни поредици като „Супермен: Анимационният сериал“ (дублаж на bTV), „Батман от бъдещето“ (дублаж на bTV), „Лигата на справедливостта“, „Лигата на справедливостта без граници“ и „Дък Доджърс“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!