Днес е роден българският актьор Александър Воронов!

Александър Стефанов Воронов е български актьор.  Роден е на 8 март 1971 г. в Плевен. Занимава се предимно с озвучаване на реклами, филми и сериали.

Най-известен е с дублажите си върху „Напълно непознати“ (дублажи на bTV и GTV/Медия линк), „Стъпка по стъпка“, „Спешно отделение“, „Семейство Сопрано“, „Малкълм“ и „Грозната Бети“, анимационния филм „Аладин“ и неговите продължения.

Александър Воронов се занима с озвучаване на реклами, филми и сериали от ноември 1992 г. Поканен е от Мария Попова, режисьор на дублажи в Канал 1.

През 2010 г. получава номинация за наградата „Икар“ в категория „най-добър дублаж“ (тогава наричана „Златен глас“) за дублажа на „Моите мили съседи“, заедно с Любомир Младенов за същия сериал и Васил Бинев за „Брак с чужденец“. Печели Васил Бинев.
През 2011 г. печели наградата за дублажа на „Щурите съседи“, за която е номиниран заедно с Ани Василева за същия сериал и Христина Ибришимова за „Мечтатели“.

loading...

Воронов счита Любомир Младенов за свой учител в дублажа.

През юни 2017 г. Воронов взима участие в спектакъла на Ралица Ковачева-Бежан – „Незабравимите“

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!