Днес е роден актьорът Симеон Владов!

Симеон Владов е български актьор. Занимава се с дублажи на филми и сериали. Най-известен е с работата си по „Съдружници по неволя“, „От местопрестъплението: Маями“, „Как се запознах с майка ви“, „Войната вкъщи“, „Герои“ и „1001 нощ“.

Симеон Николов Владов е роден на 1 април 1966 г.

През 1984 г. завършва ПМГ „Акад. Проф. Д-р Асен Златаров“ в Ботевград. През 1986 г. е приет във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ от професор Любомир Кабакчиев, който умира малко след това. Завършва класа на професор Димитрина Гюрова с асистент Пламен Марков през 1991 г.

Първата му роля в киното е в „Право на избор“, филм на Емил Цанев.

loading...

Играл е в Пернишкия и Монтанския театър, в частния свободен театър и театър „Инверсия“. През сезон 1997-1998 играе във „Фрагменти“ на Драматичен театър „Монтана“.

От 2014 г. играе в моноспектакъла „Любовта не може просто да отмине“ под режисурата на Радослав Гизгинджиев, авторът на пиесата.

От юни 2018 г. Владов изпълнява ролята на Хари в Mamma Mia! в Софийската опера.

Владов започва да се занимава с озвучаване на реклами, филми и сериали през 1993 г. Един от първите му филми е „Ловци на духове“ за БНТ, където озвучава Дан Акройд, изпълняващ ролята на д-р Реймънд Стенц. Първият сериал с негово участие е италиански. Също така той е и гласът на радио N-JOY.

На 27 март 2009 г. печели наградата „Икар“ в категория „най-добър дублаж“ (тогава наричана „Златен глас“) за дублажа на „Гордост“, където е номиниран заедно с Татяна Захова за „Едно момиче в Аляска“ и Елена Русалиева за „Грозната Бети“.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!