Днес е родена българската лекоатлетка Петя Пендарева!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Петя Пендарева!

Петя Пендарева е българска лекоатлетка, една от най-успешните български спринтьорки. Родена е на 20 януари 1971 г. в град Казанлък.

С много постоянство, заедно с треньора си Детелин Маслов, тя постига много добри представяния и резултати на международната писта. Личните й постижения на 100 м са 11.12 сек, с което става 6-а на европейското през 1998 г., а 4 години преди това бе финалистка, а в щафетата 4 по 100 м има бронзов медал. През 2000-а Петя Пендарева става европейска вицешампионка в зала на 60 м.

Голямата изненада казанлъчанката поднесе на световното в зала през 2001 г. на 60 м. След изумителен полуфинал, където тя записа 7.04 сек, вече всички очаквахме медал, дори световната титла. На финала обаче бягането на Пендарева не се получи по желания от нея начин и завърши 6-а за 7.15 сек.

loading...

В момента Петя отново е в леката атлетика и тренира деца в родния Казанлък.

Източник: bgathletic.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!