Днес е родена актрисата Нина Гавазова!

Честит рожден ден пожелаваме на актрисата Нина Гавазова!

Нина Пламенова Гавазова е българска актриса, родена на 16 септември 1977 г.

През 1996 г. завършва 93-то СОУ „Александър Балан“ със специалност мениджмънт. Успоредно със средното си образование учи и във Втора английска езикова гимназия от 1992 до 1995 г.

През 2000 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Пламен Кьорленски

През 2001 г. Нина Гавазова играе Лили в „Пук“ на Валери Петров в ДКТ „Иван Димов“. В периода 2001 – 2002 г. е част от трупата „Йо-хо-хо“ в представлението „Крал Етълбърт и Веселият нехранимайко“ с режисьор Явор Гигов.

loading...

През 2003 г. играе в Държавен куклен театър – „Стара Загора“ в „Змей“ под режисурата на Теодора Попова.

През 2004 – 2006 г. взима участие в „Мечо Пух“ и „Тигър в гората на Пух“ за театър „Ариел“ с режисьор Анастасия Маршавелова. От 2003 г. понастоящем работи в театър „Никои“ и участва в „Туп-туп“ и „1.67“ на режисьора Магдалена Митева.

Известна е с ролята на вещицата Титания в телевизионните сериали „Приказки за физиката“ и „Приказки за астрономията“ за БНТ в периода 2002 – 2007 г

Нина Гавазова се занимава с озвучаване на филми и сериали от 2001 г. Първият филм, за който дава гласа си, е „Таласъми ООД“, където озвучава героинята Силия, а по-активно навлиза в дублажите през 2005 г.

Първите ѝ сериали са „Тролчетата“ за Нова телевизия и „Сабрина младата вещица“ за GTV. Озвучава още в сериали като „Стъпка по стъпка“, „Слайдърс“, „Свръхестествено“ (в първи сезон), „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ (във втори сезон), „Теория за Големия взрив“, „Медикоптер 117“, „Морски патрул“, „Незабравима“, „Биг Тайм Ръш“ (дублаж на Александра Аудио), „Ханк Зипзър“, „Такси: Бруклин“ (дублаж на Диема Вижън) както и анимационни поредици като „Истинските ловци на духове“, „Малката русалка“ (дублаж на Арс Диджитал Студио), „Спайдър-Мен до краен предел“, „Малките титани“, „Луди за връзване“ и „Финиъс и Фърб“ (дублаж на Арс Диджитал Студио).

Тя е гласът на Диема Фемили

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!