Днес е родена актрисата Александра Братанова!

Честит рожден ден на актрисата Александра Братанова!

Актрисата Александра Братанова е родена в Свищов на 23 септември 1950 г. Израсла в София от 12-годишна. Член на Съюза на артистите. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Гриша Островски през 1972 г. Започва да играе на сцената на Бургаския театър и продължава в театър ^София^.

Александра Братанова печели наградата на САБ за млад актьор за ролята на Жана д’Арк в „Чучулигата“ от Жан Ануи.

От 1992 г. Александра Братанова е в трупата на Малък градски театър зад канала. Първият й филм е „Петимата от Моби Дик“. Следват „Момчето си отива“, „Мандолината“, „Сиромашко лято“, „Дъщерите на началника“, „Най-добрият човек, когото познавам“, „Синята лампа“, „Не си отивай !“, „Два диоптъра далекогледство“, „Синята безпределност“, „Реквием за една мръсница“, „Петимата от РМС“, „Пътят към София“, „Сами сред вълци“, „Баш майсторът началник“, „Стената“, „Мечтание съм аз“, „Зона В-2“, „Единственият свидетел“,“Другият наш възможен живот“.

loading...

Източник: blitz.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!