На 5 декември е роден боксьорът Борис Георгиев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Борис Георгиев!

Борис Георгиев, известен зад граница също като Боби Джордж, е български боксьор – аматьор (европейски шампион и бронзов олимпийски медалист) и професионалист.

Борис Методиев Георгиев е роден на 5 декември 1982 година в София Израства в семейството на хамалин и шивачка в столичния квартал „Факултета“. Като дете е забелязан от треньора Митко Георгиев и започва да тренира бокс в „Славия“.

Борис Георгиев е двукратен носител на купа „Странджа“ (2001 и 2006). През 2006 година става европейски шампион по бокс за аматьори, а през 2000 и 2002 година спечелва сребърно отличие в същото състезание. През 2004 година постига най-големия успех в кариерата си, когато спечелва бронзов медал в категория до 64 kg на олимпийските игри в Атина.

През 2009 година придобива професионален статут и заминава за Великобритания. На професионалния ринг се подвизава с прозвището Боби Джордж, което е англицизирана версия на рождените му имена. Като професионален боксьор изиграва 7 срещи, в които постига 7 победи, включително 3 с технически нокаут


Източник: wikipedia.org

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.