На днешната дата 14-ти Февруари рожден ден има светеца от Байлово – Дядо Добри

32_n Днес светеца от Байлово – Дядо Добри има рожден ден!

Добре Димитров Добрев, известен като Дядо Добри и наричан от някои Светецът от Байлово,  е роден на 2 Февруари 1914г. Той български дарител за реставриране и поддържане на много български християнски храмове. Считан е от мнозина за изключителен духовен пример в българското общество.

Над един век живот! Тази новина е великолепно доказателство, че службата в чест на Бог е неподвластна на времето. Така пишат в страницата, посветена на Дядо Добри във Фейсбук.

Дядо Добри навършва историческа възраст, но продължава да служи на вярата. Последният истински безсребърник не празнува рожден ден – той винаги ще бъде на служба пред Бог.

Нека му пожелаем здравe. Добри вече е над всички други земни условности.

Нека се помолим за застъпничеството му в неговите разговори с Всевишния.

loading...

И нека е да още дълго сред нас, такъв какъвто ще го запомним винаги – благ, смирен, озарен със светлина.
Да е честит рождения ден на Дядо Добри!

Дядо Добри е считан за един от най-висшите морални примери в България в днешно време. Добротата, скромността му, аскетският начин на живот и дълбоката щедрост се възприемат от мнозина като изключителен нравствен модел на фона на упадналите ценностни принципи. Заради лишенията на които се подлага, силната вяра в доброто, чистите си и искрени действия, и надеждата, която дава на отчаяните, възрастният старец е изключително уважаван и почитан от хора от всякакви социални групи.

Дядо Добри е аскет и като такъв той се отрича от всичко материално в живота. Живее в крайна бедност, защото всички пари, които събира, отделя за дарения на български православни храмове. Част от храната си набавя чрез щедростта на граждани, които са трогнати от безкористната му душа. Макар и изключително беден, Дядо Добри живее смирено и добродушно и въпреки напредналата си възраст, активно се включва в реставрациите на църкви и храмове.
Източник: sputnik.bg

Екипът на patrioti.net се прекланя пред светлото дело на Дядо Добри. Нека бъде честит рожденният му ден и нека благият Дядо Добри бъде още дълги години сред нас!Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.