Честит рожден ден на актьора Деян Ангелов!

Днес казваме честит рожден ден на Деян Ангелов!

Деян Ангелов е български актьор, роден на 30 август 1980 г. и е трето поколение актьор, има брат близнак Дарин Ангелов, също актьор. Близките му го наричат Додо.

Висше образование : 1999 – 2000 – НАТФИЗ “Кр. Сарафов” специалност пантомима, худ. ръководител проф. Васил Инджев;

2000 – 2004 – НАТФИЗ “Кр. Сарафов” специалност актьорство за драматичен театър, худ. ръководител проф. Стефан Данаилов.

Още като студент Деян Ангелов играе в седем постановки на Народен театър „Иван Вазов”. В момента е актьор в Младежки театър „Николай Бинев”. Играл е в четири постановки отличени с Аскеер за най-добро представление. Участва в повечето представленията на Младежки театър “ Николай Бинев „. Последната му роля е в постановката „Черна комедия”, режисирана от Петър Кауков, Деян Ангелов е Харолд- колекционер на антики.

loading...

Други постановки, в които участва в Младежкия театър са- „Дванайсета нощ“, „В ледовете“, „Оливър“, „Пинокио“, „Мечо Пух“ , „Копче за сън“. В Народния театър „ Иван Вазов” Деян Ангелов участва в представленията на режисьора Александър Морфов – „Дон Жуан“ и „Хъшове“, както и в екранната версия на спектакъла “ Хъшове „.

Ню Имидж – България, ЮФО, НИМАР, Синемак, БНТ, Диема +, Три Т – Никита Михалков и други, музикални и рекламни видеоклипове. Заедно с брат си озвучават опосумите, Краш и Еди във филма „Ледена епоха“, анимационният филм „ Храбрият гълъб” и по-специално гълъбчето Валиант е озвучаван с гласа на Деян Ангелов, дублирал е също и в приключенската комедия „Всички на сърф“ и други анимационни филми.

Източник: showtimeagency.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!