На 7 септември е роден българският певец Георги Дюлгеров!

Честит рожден ден на Георги Дюлгеров!

Георги Дюлгеров е български певец, който стартира шумно своята кариера, след като продуцентите на момчешката група Backstreet Boys изцяло му преотстъпват правата си на песента “Everyone” и му позволяват да заснеме и видеоклип към нея с българското заглавие “Студът ти отива”. Песента стига до 2 – ро място в музикалната класация „Българският Топ 100“.

Георги Дюлгеров е роден на 7 септември 1980 г. в град Бургас.

Талантливият изпълнител се изявява и като композитор за първи път през 2004 година, когато на бял свят се появява песента „Не чувствам“ по негова музика. За първи път той представя песента си на фестивала „Бургас и морето“, където получава специална награда за нов даровит композитор за 2005 година. Друга негова авторска песен е „Защо се сбогувам“, с която печели награда за аранжимент през 2006 година.

Георги Дюлгеров завършва средното си образование в училище с усилено изучаване на пиано и пеене в родния си град през 1999 година. По същото време е приет в Държавна Музикална Академия “Панчо Владигеров” – град София, със специалност “Поп и джаз пеене” в класа на Алис Боварян.

loading...

Музикалното си развитие започва на 13 – годишна възраст, когато се появява на малкия екран в най-гледаното тогава детско предаване “Като лъвовете”, където изпълнява песен от репертоара на Георги Христов. През 1993-1995 г. участва в детска вокална група “Черно и бяло” към Общински Детски Комплекс — Бургас, с ръководител Веселин Пренеров. През 1996 г. завършва специализиран курс по вокална техника.

След 2 години усилена музикална подготовка се явява на конкурса “Хит-1”, където не остава незабелязан от композитора Красимир Гюлмезов, който е автор и на първите две песни на младия певец, озаглавени “Раздяла” и “Море от обич” . Няколко месеца по-късно, в същата 1998 г. е избран за бекграунд на Тони Димитрова, а през 2001 година — за бекграунд на примата на българската естрада Лили Иванова. Следват участия из страната, както и множество награди от национални и международни конкурси.

Георги Дюлгеров печели много награди, някои от които са:

1998 година – Специална награда на конкурса за млади изпълнители, Разград
1998 година – Изпълнител на годината на радио „Южен бряг“, Бургас
1999 година – 3-та награда на конкурса „Тракийска лира“, Стара Загора
1999 година – 2-ра награда на конкурса „Без граници“, Бургас
1999 година – 2-ра награда на поп-рок фест в Несебър
2000 година – 1-ва награда в телевизионното предаване „Хит – 1“, месец април
2002 година – 2-ра награда на Национален конкурс „Тракийска лира“, Стара Загора

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!