На 26 ноември 1933 г. е родена актрисата Росица Данаилова! 

Росица Данаилова е българска актриса. Тя е сестра на Стефан Данаилов.

Росица Ламбова Данаилова е родена е на 26 ноември 1933 г. в София. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, а след това следва докторантура в Академията за театрално изкуство в Ленинград.

Омъжва се два пъти – първият път за Иван Кондов, а втория път за режисьора Константин Обрешков. Има две деца, Ламби Кондов, който също е актьор, и Росица Обрешкова, която е режисьорка и преподавателка в НАТФИЗ.

Росица Данаилова има над 150 роли в Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър, в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас и Сливен. Участвала е във филми и телевизионни постановки.

През 1971 г. е наградена с отличието „Заслужил артист”. Участвала е във филмите „Реквием за една мръсница” (1976), Иван Кондарев (1974), 2 серии, Рожден ден (1974).

loading...

Росица Данаилова умира на 23 септември 2018 г. в град София.

Източник: wikipedia.org, vesti.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.