На 20 ноември 1924 г. е роден генерал-майор Йордан Миланов!

Генерал-майор Йордан Миланов е доктор на военните науки, с над 50 публикации по тактика и оперативно изкуство на въздушните сили, историята на авиацията и проблемите по използването на Космоса за военни цели.

Йордан Миланов е роден на 20 ноември 1924 г. в София.

Автор е на книгите „Въздушните войски на България през войните 1912 – 1945“ и „Авиацията и въздухоплаването на България през войните 1912 – 1945 – част 3“.

През 1945 г. завършва първия випуск на Военновъздушното училище, сега факултет Авиационен на Националния военен университет.

loading...

Службата му започва като пилот в дванадесети щурмови авиационен полк към втора щурмова дивизия. Бил е началник-щаб на Фронтовата авиация, началник-щаб на Противовъздушната отбрана и Военновъздушните сили, главен инспектор по ПВО и ВВС в Министерството на народната отбрана.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.