На 16 февруари 2005 г. е създадена Софийската търговско-промишлена камара

Софийската търговско-промишлена камара е организация със седалище в град София, създадена на 16 февруари 2005 г.

Тя е наследник на Софийската търговско-индустриална камара, която е една от първите четири камари в България и се появява през 1895 г. От 1912 година камарата се помещава в сградата на улица „Славянска“ №2, която днес е паметник на културата от национално значение. Дейността на Софийската и на останалите регионални камари е прекратена през 1948 г.

Основната задача на Софийската камара е да защитава бизнес интересите на своите членове, които са фирми от София; да осъществява бизнес контакти; да провежда професионално обучение и семинари. Софийската камара си партнира с браншовите организации и регионалните палати/камари.

На 2 ноември 2006 г. Софийската камара възобновява издаването на „Търговски вестник“, който камарата е започнала да издава на 2 ноември през 1911 година. Вестникът е седмичник и неговата основна задача е да бъде средство за защита на интересите на бизнеса.

loading...

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!