На 1 октомври 1971 г. е родена българската актриса Драгомира Бонева!

Честит рожден ден пожелаваме на актрисата Драгомира Бонева!

Драгомира Бонева (с псевдоним Michelle Bonev) е българска и италианска филмова актриса, сценаристка, режисьорка, писателка, модна стилистка и модел.

Драгомира Бонева е родена на 1 октомври 1971 г. в Бургас, България. От началото на 1990-те години живее в Италия, където работи в модния бранш като фотомодел.

Авторка е на автобиографичната книга „Дървета без корени“, издадена през 2002 г. в Италия, все още непреведена на български.

Тя е сценарист, режисьор и играе главната роля в автобиографичния италианско-български филм „Сбогом, мамо“ (“Goodbye mamma”) от 2010 г. Това е нейният дебют в киното, който ѝ носи наградата “Action for women” от кинофестивала във Венеция с разобличителен натурализъм в духа на Зола.

loading...

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!