На днешния ден е роден футболистът Димитър Везалов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Димитър Везалов!

Димитър Везалов е български футболист, защитник на Локомотив (Пловдив).

Димитър Костадинов Везалов е роден на 13 април 1987 г. в Банско. Везалов е юноша на Септември (София). Когато е на 17 години, той дебютира в А група с отбора на Марек (Дупница). След това преминава в Свиленград 1921, като помага на отбора да спечели промоция в професионалният футбол. През 2007 преминава в Монтана, но остава там само един сезон. През лятото на 2008 кара проби в ЦСКА (София), но не е одобрен.

Димитър се завръща в Свиленград със свободен трансфер. Защитникът става твърд титуляр и изиграва 26 мача през сезон 2008/09.

loading...

В началото на 2010 преминава в Любимец 2007. Първия си гол за Любимец вкарва навръх рождения си ден в мач срещу Черноморец (Балчик).

В началото на 2012 е привлечен в състава на Берое. През юли 2012 бившият му наставник в състава на „заралии“ Илиан Илиев го привлича в Левски. В първите мачове от сезона е титуляр, но след това е преследван от контузии. В последния кръг от първенството си вкарва автогол срещу Славия, мачът завърша 1:1 и като резултат Левски губи титлата в полза на Лудогорец.

На 20 януари 2014 г. преминава в Ботев Пловдив със свободен трансфер.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!