На днешната дата е роден българският футболист Цветан Димитров!

Цветан Димитров е български футболист, вратар.

Цветан Илиев Димитров е роден на 10 февруари 1987 г. в София. Висок е 189 см и тежи 81 кг. Юноша на Левски (София).

Дебютира в мъжкия футбол с екипа на Чавдар (Бяла Слатина) на 12 август 2006 година срещу Видима-Раковски (Севлиево) в мач за първенство на Западна „Б“ футболна група. За отбора на Чавдар (Бяла Слатина) изиграва 29 срещи за първенство на „Б“ футболна група и 1 мач за Купата на България, като допуска общо 41 гола средно по 1.366 гола на мач. В средата на ноември 2007 г. е привлечен обратно в родния си клуб Левски (София). Там обаче е трети вратар след Георги Петков и Божидар Митрев. На 1 октомври 2009 дебютира в евротурнирите при загубата от Лацио с 0:4.

През 2011 Цветан Димитров е даден под наем на Калиакра (Каварна), където е резерва на Йордан Господинов. През сезон 2011/12 получава повече шансове и изиграва 19 мача, но Калиакра изпада. През юли 2012 е взет от Нефтохимик на проби, след което подписва договор с клуба. През октомври 2012 вкарва гол срещу Светкавица.

loading...

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!