На днешната дата е родена българската певица Сантра!

Днес пожелаваме честит рожден ден на певицата Сантра!

Сандра (Сантра) Сълкова, със сценично име Сантра, е българска ритъм енд блус певица.

Родена е на 26 октомври 1983 г. в София. Започва музикалната си кариера на 16 години.

Подписва договор с музикалната компания „КА Мюзик“ и избира сценичното си име. През 1998 година за първи път записва в студио, а през 1999 г. е сред фаворитите в предаването за млади таланти „Хит минус едно“. Малко след това започва да се занимава професионално с музика.

Първят ѝ проект е „What about last night“. Втора песен от албума е баладата „Без теб“. Големият успех идва с третата песен на певицата, която се нарича „Не ме обичаш вече“, заедно с рап певеца Спенс. Песента е по текст и музика на дует КариZма, а клипът е дело на режисьора Валери Милев. Песента достига трета позиция в Българския радио ТОП 100. През 2005 г. прави дует с друг рап певец – Кристо.

loading...

Следва двегодишна пауза, след което Сантра се завръща, за да направи дуета „Сантра и Кристо“, които създава 5 песни. Започва да работи с Бобо, който ѝ помага за създаването на повечето от общите им проекти. Първата е „Аз и ти“, която влиза под номер 29 в румънския чарт. Следват „Сила“ и нейната английска версия „Make me stronger“, както и песните „Как не“, „Тръгвай си“ и „Неска фен съм ти“. През 2010 г. Сантра записва песен и с Графа – „Тяло в тяло“.

След кратка пауза певицата издава две самостоятелни песни: „Нещо по-добро“ и „Късно за романтика“, режисирана от Kриско. След това прави песен с Pavel и Venci Venc’, наречена „Изгрева и залеза“. Тя продължително време се задържа на първите места в класациите. Следва песента „Аромата ти“. Тя е продължение на дуетите с Кристо. През 2015 г. тя пуска летния си хит с Криско – Не ми убивай кефа!“. Следва песента с участието на Лора Караджова – „Усещам още!“.

През 2016 г. тя създава песен със Атанас Колев – „В твоя чест“, която е със рекорден брой гледания. В края на 2016 г. тя пуска песен с участието на влогъра – Емил Конрад. На 22 февруари 2017 г. излиза песента – „Място и време“ с рапъра Dee. Песента е посветена на покойният и приятел Стефан Газдов (1982-2015), който умира във автомобилна катастрофа и Сантра пресъздава сцената с Dee като накрая музикалният клип завършва със кататсрофа от която само тя е оцелялата.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!