„Зеницата“ на България – Слава Севрюкова

За „Софийската Ванга“, както наричат Слава Севрюкова, знаят малко хора.

Ясновидката се ражда през 1903 година в Нова Загора. Още като дете – 8-9-годишна, узнава, че притежава пророческа дарба. В рода на майка й има и други знахарки и лечителки.

На 16 години Слава се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков, украинец, който дълго се е лекувал в лазарета на бившите турски казарми на метри от дома на младото момиче, където то се грижи за ранените.

Двамата заживяват в столичния квартал „Овча купел“, където построяват малка къщичка. Слава Севрюкова не приема тълпи от хора в скромния си дом, не се занимава с „битово ясновидство“, нейните дарби впряга в услуга на науката доц. Иво Лозенски през 1963-та. Феноменалната способност на Севрюкова да вижда обекти независимо от времето и разстоянието е оценена от доц. Лозенски. Той старателно документира всички тези психотронни изследвания (изследвания, направени със силата на мисълта).

В продължение на 28 години физикът и пророчицата разгадават тайните на атома, космоса, миналото и бъдещето, на човешката мисъл, която според Слава е вълна с огромна енергия.

loading...

Двамата изумяват научните среди с подробно описание на устройството на кристалната решетка на силицевия кристал, и то три години преди американски изследователи да усъвършенстват т. нар. „тунелен електронен микроскоп“ и да опишат точно сторежа на кристалната решетка.

През 70-те години на ХХ век Слава Севрюкова посещава Ванга в дома й в Петрич. Поканата идва от страна на Ванга. По-късно Ванга, която усеща смъртта на Слава, споделя, че софийската пророчица е на „26-о Богово ниво“.

Слава се запознава и с Учителя Петър Дънов, двамата се срещат често – и лично, и със силата на мисълта си.

Макар че няма висшестояща протекция, до Слава Севрюкова се допитват видни учени, лекари, творци.

Посещава я Соня Бакиш, съпругата на Станко Тодоров, в навечерието на промените от 1989-а.

Слава помага на Антон Дончев да създаде филм за богомилите. Писателят подарява на пророчицата книга с посвещение: „На леля Слава – зеницата на България!“

При нея идват много руски учени – академиците С. П. Кордюмов, Владимир Авински, Валентин Фоменко. До жената уникум се допитва професор Андрей Блюховецки. Пристигат научни работници от съветски секретни обекти и от „космическото градче“ край Москва.

Георги Лозанов, създателят на сугестопедичния метод на обучение, също се среща със Слава., търси съветите й и доцент Вера Точева, директор на Централна лаболатория по биоенергетика в Пловдив.

Макар да има завършено четвърто отделение, Слава Севрюкова става сътрудник на Вашингтонския психотроничен център и почетен член на Асоциацията на екстрасенсите на бившия СССР.

Слава Севрюкова напуска земния свят на 10 април 1991 г.

Автор на пет книги за феномена е Христо Нанев. Години наред той събира материали за нея от лични разговори, дневници, ръкописи, устни спомени и печатни извори.

Смята се, че няма предсказание на Севрюкова, което да не се е сбъднало – тя „вижда“ разпада на Съветския съюз при идването на Горбачов, терористичния акт на 11 септември 2001-ва и т. н.

Сред най-цитираните й прогнози са тези за териториалната загуба на югоизточната част на България и за възхода на страната ни при управлението на жена след 2016 година.

Източник: balgari.bg

Вижте още от Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!