На днешната дата 20-ти Април честваме Априлското въстание

На днешната дата 20-ти Април честваме Априлското въстание На тази дата през 1876г.в Копривщица избухва бунт на Българите организиран от Българският централен комитет и така започва Априлското въстание

Според историческите сведения зверски са избити над 70 000 Българи и са разрушени и опожарени над 200 села.

Макар и въстанието да не завършва с успех, Априлското въстание постига друга своя основна цел а именно всеобща борба срещу турският поробител .

Така масовите зверски кланета намират силен небивал отзвук в Западна Европа и Русия!
Това е и поводът да се проведе Цариградската конференция!

На нея се дава международно признание на правото Българите да имат своя държава очертана вече от борбата за Църковна независимост !

Така пролятата кръв от Априлското въстание, макар и военен провал, непосредствено води до най-големия политически и духовен успех на Българската нация до тогава !

loading...

Отказа на турците да изпълнят решението на Цариградската конференция води до обявяване на Руско-турската война. Довела до пълното освобождение от поробителите на България .

Екипът на сайта patrioti.net Ви умолява да споделяте този материал колкото можете повече заради цензурата и информационното затъмнение преди да са го свалили !

Бъдете Горди Българи! Родени сме на земя напоена с кръвта на дедите ни! Българи обичайте Родината си, че тя ни е само една! Да издигнем България над всичко и всички, сега МОЖЕМ !!!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.