На днешната дата 1 Май отбелязваме избухването на Априлското въстание

 

На днешната дата 1 Май отбелязваме избухването на Априлското въстание На тази дата през 1876г.в Копривщица избухва бунт на Българите организиран от Българският централен комитет

Според историческите сведения зверски са избити над 70 000 Българи и са разрушени и опожарени над 200 села.

Макар и въстанието да не завършва с успех, Априлското въстание постига друга своя основна цел а именно всеобща борба срещу турският поробител .

Така масовите зверски кланета намират силен небивал отзвук в Западна Европа и Русия!
Това е и поводът да се проведе Цариградската конференция!

На нея се дава международно признание на правото Българите да имат своя държава очертана вече от борбата за Църковна независимост !

Така пролятата кръв от Априлското въстание, макар и военен провал, непосредствено води до най-големия политически и духовен успех на Българската нация до тогава !

loading...

Отказа на турците да изпълнят решението на Цариградската конференция води до обявяване на Руско-турската война. Довела до пълното освобождение от поробителите на България .

Екипът на сайта patrioti.net Ви умолява да споделяте този материал колкото можете повече заради цензурата и информационното затъмнение преди да са го свалили !

Бъдете Горди Българи! Родени сме на земя напоена с кръвта на дедите ни! Българи обичайте Родината си, че тя ни е само една! Да издигнем България над всичко и всички сега МОЖЕМ !!!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.