Днес своят рожден ден празнува актрисата Яна Маринова!

Днес казваме честит рожден ден на актрисата Яна Маринова!

Българската актриса Яна Маринова е родена е на 17 август 1978 г. Завършва спортното училище „Славия“. Получава висше икономическо образование в УНСС. Участва в български игрални и серийни филми, както и в чуждестранни продукции.

Средното си образование завършва в 132-ро спортно училище „Славия“. След завършването си работи като управител на ресторант „Даунтаун“, сега „Кавказ“. Омъжва се на 22 години. Води различни телевизионни предавания. Участва и като каскадьор в някои филми

Яна Маринова е позната на българската публика не само от „Стъклен дом“, но от няколко български сериала, сред които „Хотел България“. Снимала се е в американски продукции, където е изпълнявала много екшън и бойни сцени. Позната е й като участничка в третия сезон на „Сървайвър – Островите на перлите“. Играе в популярен немски сериал „Ласко“, който се излъчва и по телевизия Ер Те Ел (RTL.de).

Освен актриса, Яна Маринова е и бивша манекенка, носителка на титлата „Мисис България“ 2004. Тя е позната на зрителите като коравосърдечната Елена, а на хората до нея – като красивата жена със слънчев нрав.

loading...

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!