Днес рожден ден празнува Ваня Щерева!

Честит рожден ден на Ваня Щерева!

Ваня Щерева е българска актриса, певица и писателка.

Родена е на 31 август 1970 г. във Варна, където завършва Средното спортно училище „Георги Бенковски“ – специалност лека атлетика, висок скок. След това една година е актриса в Шуменския театър, а следващата година е приета във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на проф. Боньо Лунгов.

През 1996 г. Ваня Щерева завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов. В края на 2002 г. прави своя двоен дебют на театралната сцена – с пиесата „Кукувицата“ от Елин Рахнев. В нея играе централната роля, но е и автор на музиката към спектакъла, заедно с Георги Георгиев от група „Остава“.

Ваня Щерева е една от малкото певици, които създават сами песните си – музика и текст. Един от големите хитове на Атлас – „Играта свърши“, е по текст на Ваня. По нейни стихове са пяли: Стенли, Ирина Флорин, Ирра, Антибиотика, Вили Кавалджиев и др.

loading...

Като певица Ваня Щерева става известна през 2000 г. с първата си песен „Портокалово момиче“. Следват хитовете „Само твоето име“, „Чай вместо лед“ и „Ще те купя“. Тези песни престояват над 7 седмици в класацията ТОП 20 на телевизия ММ, както и в топ 50 на частни радиостанции. През 2006 г., след напускането на тогавашния им вокал Момчил Караиванов, момчетата от „Мъртви поети“ канят Ваня да стане тяхна вокалистка. Така тя става вокал на нова група – „Мачпойнт“. Първият видеоклип на групата, „Тук е“, се излъчва циклично в музикалните медии през юли 2007 г. и в продължение на седмица заема върха на класацията Mad Tv Top 10. Режисьор на видеоклипа е Руши Видинлиев.

През 2011 г. излиза романът „Мила Мерилин“, написан в съавторство с Людмила Сланева.

През 2012 г. е в журито на 16-ия София Филм Фест.

Ваня Щерева е от сценаристите на реалити шоуто Биг Брадър, както и на сериала „Под прикритие“ – сезон 3

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!