Днес е роден футболистът Христо Златински!

Христо Златински е български футболист, полузащитник, национален състезател, бивш капитан на отбора на ПФК Локомотив (Пловдив). От 18 юни 2013 г. е играч на Лудогорец.

Христо Евтимов Златински  е роден е на 22 януари 1985 г. в Гоце Делчев, израства в легендарната ДЮШ на „орлетата“, като преминава през всички възрастови групи на школата. През 2001 г. подписва и първи професионален договор с родният клуб.

Играе в продължение на 4 години за Пирин, с който в периода 2001-2005 година има 56 срещи и 5 отбелязани гола. През лятото на 2005 година преминава в отбора на Локомотив (Пловдив). Остава в Пловдив 2 години, а през 2007 година подписва договор с ПФК Локомотив (София) в който преминава със свободен трансфер, а договора му е за период от две години.

След като му изтича договора със софийският Локомотив се завръща отново в Пловдив, подписвайки нов 2-годишен договор с пловдивчани. През лятото на 2012 година, след проблеми с финансите на Локомотив и напускането на президента на отбора Коко Динев, Златински е спряган за трансфер в столичните грандове ПФК Левски (София) и ПФК ЦСКА (София), но до преминаване не се стига и Златински остава за още година в Пловдив.

loading...

Първият си гол за „Лудогорец“ отбелязва на 6 август 2013 г. от дузпа в 88-та минута в среща от турнира на Шампионската лига при победата в Белград с 1-0 срещу Партизан

За Младежкия национален отбор на България е изиграл 11 мача, а с първият отбор на България има 6 мача

Христо Златински е:

  • Шампион на A ПФГ: 2013-14, 2014-15
  • Носител на купата на България: 2013-14
  • Носител на суперкупата на България: 2014

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!