Днес е роден футболистът Илиан Стоянов – Коловати!

Илиан Стоянов (прякор Коловати) е бивш български футболист, защитник. Роден е на 20 януари 1977 г. в град Кюстендил.

Играе в Левски до 2004 г. Той е част от Българския Национален отбор през 2004 г., който се класира на първо място в 8 квалификационна група. На Евро 2004 българите отпадат в първия рунд, последни в група C.

Присъединява към японския Джеф Юнайтед (JEF United) през 2005 г., прекарва успешен първи сезон в новия си отбор спомага в спечелването на Yamazaki Nabisco Cup (Купа на Японската Лига). Това е първият трофей в историята на клуба. През следващия сезон отборът му Джеф отново вдига тази купа с негова помощ.

През юни 2007 г. дава интервю, в което остро критикува треньора на Джеф Амар Осим, в резултат от което договорът му е едностранно прекратен от страна на клуба.

loading...

През август 2007 г. подписва договор със Санфрече Хирошима. Отборът не успява да се спаси от изпадане, но той помага на отбора да стане финалист за Купата на Императора. През март 2008 г. той вдига трета японска купа – Суперкупата на Япония.

От началото на сезон 2011 е част от редиците на Фагиано Окаяма.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!