Днес е роден невероятният български актьор Христо Гърбов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на актьора Христо Гърбов!

Христо Гърбов е български театрален и филмов актьор.

Христо Викторов Гърбов е роден на 23 септември 1957 г. във Варна. Една година учи специалността „Технология на металите и металообработващите машини“ в МЕИ – Варна. Следва актьорско майсторство в ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Елка Михайлова (1979 – 83). Мести се в София през 1987 г.. Женен е за режисьорката Иглика Трифонова.

Работи в театрите Драматично-куклен театър „Иван Димов“ (1983 – 1985) и Драматичен Театър Ловеч (1985 – 1987), след конкурс е назначен в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ София (1987).

loading...

Христо Гърбов е член на СБФД от 1994.

Играл е в известни български игрални филми като „Аритмия“, „Рапсодия в бяло“, „Хълмът на боровинките“, „Пътуване към Йерусалим“. Участва в шоуто „Улицата“ на Теди Москов, както и в един от най-новите български сериали – „Морска сол“. Участва в забавните предавания „Велика България“ и „Комиците“.

За играта си в постановката „Още веднъж отзад“ от Майкъл Фрейн (постановка: Иржи Менцел) е награден с Аскеер’98.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!