Днес е роден актьорът Юрий Ангелов!

Юрий Ангелов е български актьор.

Юрий Асенов Ангелов е роден на 13 ноември 1949 г. в Тотлебен, Плевенско. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” 24 години по-късно в класа на легендарния Апостол Карамитев. Първите години от кариерата му минават в Драмата в Сливен.

След няколко сезона там се присъединява към трупата на Народния театър „Иван Вазов”. Има над 20 роли в киното. Снимал се е в „Завръщане от Рим”, „И дойде денят”, „Сладко и горчиво” и др. След дългогодишно оттегляне от професията се завръща към нея на сцената на бургаския театър „Адриана Будевска”, а пред камера застава отново за снимките на сериала „Седем часа разлика” за култовата роля на Распутин, а по-късно и за продукцията „Sex, лъжи и TV: Осем дни в седмицата”, в който влиза в кожата медийния бос Виктор Павлофф.

Театрални роли:

Крал Лир
По-големият син
Подвигът
Големанов

loading...

ТВ Театър

„Каменният гост“ (1983) (Александър Пушкин)
„История на отживялото живуркане“ (1982) (Сергей Михалков)
„Болшевики“ (1980) (Михаил Шатров), 2 части
„Гешефт“ (1980) (Октав Мирбо)
„Страстната неделя“ (Павел Павлов) (1978)

Източник: blitz.bgwikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.