Днес е родена българската тенисистка Любомира Бачева!

Любомира Бачева е българска тенисистка, родена на 7 март 1975 г. в град София, България. Състезателка за Фед Къп.

Любомира Бачева започва да тренира тенис от 5-годишна възраст под ръководството на майка си Мария Чакърова – Бачева, която е 10 кратна шампионка на България. Още в ранна детска възраст показва голям потенциал.

Спечелва европейското първенство за девойки до 14 г. през 1989 г. и получава приза за най-прогресираща професионалистка от европейската тенис асоциация. Любомира е неотделна част от българския отбор за Фед Къп.

Първото си участие записва още през 1993 г. Сред най-големите ѝ успехи са несъмнено победата над Ким Клайстърс, полуфинала в Ещорил, Португалия и четвъртфинал в Антверпен, Белгия. Въпреки че се състезава основно на сингъл, най-големите ѝ победи са от участията на двойки.

Тя има две турнирни титли от календара на женската тенис асоциация. Тренирала е при майка си Мария Бачева, брат си Теодор Бачев и съпруга си Анатоли Стоянов. Оттегля се през 2004 г. поради контузия.

loading...

Последният турнир, на който участва, е в Денин, Франция през септември 2004 г. Там губи в първи кръг от Дели Рандриантефи от Мадагаскар в два сета.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!