Днес е родена българската телевизионна водеща Гала!

Гала Георгиева Будева (родена Галя Пенева) е българска телевизионна водеща. Родена е на 13 февруари 1967 г. в град Плевен.

Завършила е педагогика и детска психология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Стартира телевизионна кариера в началото на 90-те години на 20 век, като едно от момичетата на късмета в телевизионната игра „Супершоу Невада“ по БНТ. След това става водеща на няколко предавания: „Топмодел Зодиак“ по БНТ – Канал 1 с продуцент Стамен Илиев и Константин Будев, „Фамилия топ шоу“ (продуцент Чавдар Младенов) – по ТВ MSAT и в Евроком България – „Мис Столверк“ с продуцент Стамен Илиев.

На 9 октомври 2000 г. започва работа в Нова телевизия като водеща на сутрешното предаване „На кафе“. Шоуто се задържа на екран пет години. Последният му брой се излъчва в края на юли 2005 г. В началото на същата година Гала започва да води и още едно предаване по Нова телевизия – „Имаш поща“, чийто първи сезон е до 2008 година. Вторият сезон приключи през 2012 г. През есента на 2007 година Гала е водеща и на риалити шоуто „Пълна промяна“.

Малко след свалянето на „На кафе“ от екран Гала и съдружниците ѝ от „Глобал Мегазин“ ООД започват издаването на списание „На кафе“.

loading...

Бившият съпруг на Гала, Константин Ангелов Будев, от когото има дъщеря Мари (родена 1997 г.), е от град Пазарджик.

От 16 февруари 2009 г. ”На кафе” е отново в ефира на Нова телевизия. В сутрешния ефир се излъчва от понеделник до петък от 09:30 часа.

През 2017 година Академията за мода отличава Гала за втори път с приза за най-стилни и успешни българи „БГ модна икона“

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!