Днес е родена българската журналистка Веселина Петракиева!

Веселина Петракиева е български радио- и телевизионен журналист. Родена е на 11 юни 1975 г. в град София. Завършва средното си образование в Националния учебен комплекс по култура в Горна баня. Следва журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където се дипломира като радиожурналист. Работи в „Дарик“ от 24 август 1994 г. В периода 2000 – 2001 г. е телевизионен журналист – работи в БНТ и Нова телевизия. От февруари 2008 г. е в новинарската RE:TV.

През 2005 г. е избрана за „Глас на годината“ на Дарик Радио. Печелила е редица награди, част от които – „Осмата муза“ в раздела Културни събития, факти и прояви, както и специалната награда за рубрика „Думите“ от предаването „Кой говори“; Награда „Златен чадър“ за Най-добро токшоу за рубриката „Думите“.

През януари 2008 година излиза съвместната книга на Веселина Петракиева и Пролет Велкова „Думите“.

Източник: wikipedia.org

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!