Днес е родена българската актриса и певица Монислава Недева – Мона!

Монислава Недева, по-известна като Мона, е българска актриса и певица.

Родена е на 15 юни 1992 г. в Силистра. Завършва Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“ в град София. Учи в Нов български университет, специалност „Кино и телевизионна режисура“.

През 2017 г. се омъжва за режисьора Радослав Гочев. На 19 януари 2019 г. се ражда синът им, Никола.

Музикалната ѝ кариера започва, когато е едва осемгодишна, започвайки с обучение по пеене и вокална техника през 2000 г. На дванадесетгодишна възраст става вокалистка на клубната група „Нафталин“, където заедно с тях през 2005 година подгряват публиката за Сезария Евора в София.

loading...

През 2008 г. Мона достига до полуфиналите на Music Idol 2 по bTV. През 2010 г. прави своя дебют с поп-рок хита „Звезда“, който представя в страната в рамките на едноименно клубно турне. Взима участие в конкурса на българската Евровизия 2011 с песента „Teen Life“, като достига 2-ро място по гласове на Академията и зрителите.

По това време е част от лейбъла на Мария Илиева „Стереостая“ заедно с Криста, B.O.Y.A.N. и KNAS. След двугодишна работа в продуцентската компания на Мария Илиева Мона напуска, за да направлява сама кариерата си.

През 2012 г. представя първата си песен като независим артист, озаглавена „FREE“, която е по нейна музика и текст. През 2013 г. записва песента „Може би“, както и парчето „Искам да си тук“, представено за първи път във втори сезон на сериала „Революция Z“. След което излиза и видеото към него.

През 2012 – 2013 година участва в ролята на Мира Кадиев в сериала „Революция Z“. Героинята ѝ е 16-годишната дъщеря на бивша рок-звезда, в момента продуцент, която иска да бъде известна на всяка цена. Ученичка в 197 СОУ и вокал на хип-хоп група.

Награди:

  • 2000 г. – печели две I-ви места в конкурса „Звездици“, гр. Шумен.
  • 2002 г. и 2003 г. – номинирана с II-ро място и специална награда на БНР в „Сарандев“, гр. Добрич.
  • 2004 г. – I-во място в украински фестивал.
  • 2006 г. – I-во място в Международен конкурс „Звезди над Дунав“, гр. Силистра.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!