Днес е родена актрисата Виктория Колева!

Виктория Колева е българска актриса. Родена е на 20 февруари 1960 г. в град Русе.

Родена на 20 февруари 1960г. в Русе. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1986 в класа на проф. Николай Люцканов.

Виктория Колева печели първата си награда през 1988 година – Наградата на Шумен за най-добра млада актриса. Има над 80 роли в различни театрални постановки.

През 2010г. участва в комедийното шоу Пълна лудница по bTV в ролята на Афродита. През октомври 2014 година се качва отново на сцената на сцената на Театър 199 в спектакъла “ЧИНЕЧИТА” от ТИЕРИ ДЕБРУ.

Може да се похвали с награда за най- добра млада актриса за ролята на Електра в „Аз съм Електра, любов моя” от Ласло Дюрко през 1990, награда „Пловдив” за Театър за ролята на Попова в „Мечка” от Чехов през 2003, награда на САБ – ИКАР за главна женска роля за Костанда от Антон Страшимиров през 2004, както и номинация за АСКЕЕР за главна женска роля за Мика в „Живите от мъртвата махала” от П. Анастасов през 2010.

loading...

Източник: theater.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!