Христос проповядвал по българските земи

Христос проповядвал по българските земи
Спасителите са двама. Първият Иисус, живял преди 14 000 години, бил снет от Голгота, а светлинното му тяло било затворено в кръгъл прозрачен кристал с диаметър 60-70 см.

Това заявява изследователят Милан Миланов в книгата си „Тайната на Иисус Христос” пред „Марица“.

Според тази сензационна конспиративна теория кристалът бил пренесен от посветените последователи на Иисус в Музея под Витоша, където бил положен на висока колона от син мрамор, на която горната част представлява разтворена водна лилия, изработена от синьозелен кристал. Според същата теория Иисус живял и проповядвал знания на учениците си и в земите на днешна България, която  всъщност попадала в територията на описаните в Библията древни земи. Появата на Христос по нашите земи не била случайна, тъй като тук се преплитат каналите за достъп до Висшата информационна банка.

И  какво по-подходящо място за “раждане” на нещо ново и възвишено, категоричен е Миланов.  В цяла Средна Азия, в Кашмир и в Тибет  се пази древната легенда, че Иисус Христос, или Иса, е бил тук. Мнозина вярват, че той е посетил и Индия. Тази теория е залегнала в книгата на руския пътешественик и изследовател на Изтока Николай Нотович „Неизвестният живот на Иисус Христос“. В нея е цитиран древен манускрипт от будисткия манастир Хамис, край град Ладак, в който се говори за „Иса – далай ламата, дошъл от Запад“, чиято история обаче поразително напомня онази на Иисус Христос.

Според средновековния персийски историк Мир Каванд, Исус заедно с майка си Мария и някой си Тома първоначално се отправил към Дамаск. Това е местност, недалеч от града и днес е известна като „мястото, където е живял Иисус“. А после поел към района на днешния Урфа, в Югоизточна Турция.  Кюрдски племена от тази част на Анадола пазят легендата за посещението и проповедите на „еврейския пророк Иса“. В повечето легенди и ръкописи Иисус се споменава или с това име, или с името Юз Асаф.


Най-голямата загадка обаче е така наречената гробница на Юз Асаф (Иса) в Шринагар, Кашмир. Въпросното място, над което е изградена малка постройка, е известно като „Рауза Бал“, т. е. „Гробницата на Пророка“. Според местната традиция именно тук е бил погребан легендарният Юз Асаф.  В долната част на надгробния камък на Юз Асаф е изобразен кръст, а върху самия камък ясно се виждат два отпечатъка от стъпала със следи от рани върху тях, които според изследователите напълно съвпадат с тези от прочутата Торинска плащаница, в която е било увито тялото на Иисус след свалянето му от кръста! Тукашните жители наричат гробницата „Хазрат Иса сахиб“ – „Гробът на господаря Иисус“.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.