На днешния ден е роден футболистът и треньор Антон Спасов!

Антон Димитров Спасов е бивш футболист, нападател. Роден е на 26 март 1975 г. в Казанлък. Възпитаник на казанлъшката школа в „Розова долина“.

По най-популярната игра го запалва по-големия му брат Спас Спасов, който също е футболист. Антон започва да тренира футбол при треньора Кральо Орозов в „златния“ му отбор родени 1974/1975 година, когато „Розова долина“ достига до финалите на юношеското първенство. За кратко играе в „Етър“ и се връща в „Розова долина“. Нюхът към гола и ударът без подготовка правят впечатление и Спасов е привлечен в мъжкия състав на „розите“. Емисари от „Нефтохимик“ го харесват и го предлагат на „Черноморец“. След силен сезон при Тотко Дремсизов през лятото на 1997 той е привлечен в „Нефтохимик“ от наставника Димитър Димитров – Херо.

През сезона 1997/1998 г. Антон Спасов става голмайстор на първенството със 17 гола. Има 5 мача и 1 гол в турнира за купата на УЕФА. За националния отбор е изиграл 2 мача. През 2005 г. става помощник на италианския треньор Клаудио Масели в Поморие. От 2009 г. до 2013 г. е треньор в детско-юношеската школа на Черноморец (Бургас). На 9 април 2013 г. е назначен за старши треньор на Нефтохимик (Бургас).


Източник: wikipedia.org

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!