Баба от село Петлино разказва: Гробът на паднал ангел лекува хора, дарява късмет и сполука! Вижте къде се намира!

Баба от село Петлино разказва: Гробът на паднал ангел лекува хора, дарява късмет и сполука! Вижте къде се намира!
Гроб на светец дарява здраве и енергия, изправя на крака. Той се намира в двора на параклиса „Свети Спас“ в Резбарци, а според преданието уморен ангел е паднал от небето на това място

Според мюсюлманските легенди от небето паднал огромен великан, който загубил живота си и починал на това място. Мистерията е огромна, защото там наистина се намира гроб, но с по-големи размери от обичайното. Версиите са няколко.

Според една от тях това е гроб на свещеник, тъй като в него е намерен златен кръст, украсен със скъпоценни камъни. Но всеки опитал да го поругае и да открадне златото, и бижуто, го застигала тежка болест и смърт.

Друга легенда твърди, че това е неоткритият досега гроб на патриарх Евтимий и именно неговите мощи извършват там чудеса.

Третата версия на местните е, че това може да е „космически пришълец“, който е починал тук. Каквато и да е истината, местото наистина лекува и освен чудодейна енергия, то наистина притежава невероятна целебна сила.

Баба от близкото село Петлино разказва, че когато идвали българи от Беломорска Тракия те били дрипави, гладни и тънели в мизерия, сякаш забравени от Бог. Но след като се заселили на чудодейното място се замогнали, изправили се на крака и то за много кратко време, от мъките им вече нямало и помен.

Според местните хора това бил начинът на падналия ангел да се отблагодари на хората, че са го погребали и то с почести. Очевидци твърдят, че на гроба винаги е пълно с народ.


Всеки, дошъл на мистериозното място се изправял на крака. Излекували се дори хора, отписани от лекарите. Много бързо се лекували децата. Те се слагали на гроба, дори и пеленачета, и около тях родителите им ги посипвали с пръстта от гроба. Дори взимали от нея, за да слагат в коритото и да къпят децата си.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.