21 декември е един от най-черните дни в българската история!

21 декември е един от най-черните дни в българската история!
При инцидента в дискотека „Индиго“, станал през 2001 година, загинаха 7 деца, а 12 пострадаха стъпкани и задушени

Всяка година на мястото на бившата дискотека (на стадион „Юнак“) се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

Припомняме, че осъдени за трагедията пред дискотека „Индиго“ на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги.

Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов – глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.

На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт.

Ние от името на сайта patrioti.net и от Ваше име искаме да Ви приканим днес да се помолим за невинните души на загиналите деца !

Днес да изкажем и съболезнование на родителите им и техните близки и приятели !

Защото няма по-голяма загуба на този свят от това един родител да загуби най-цената си рожба !

Да не може да надживее споменът, да не може да преглътне болката !

Казват че времето лекува всичко, но ние не познаваме човек до сега, който да излекуван от такава загуба !


Умоляваме Ви днес да кажем мир на душите им и лека им пръст!
Да се помолим за техните души!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.