На 28 януари църквата почита Св. преп. Паладий Пустинник!

На 28 януари църквата почита Св. преп. Паладий Пустинник!

Св. Преп. Паладий Пустинник благоугаждал на Бога със затворничество. Като си построил неголяма колиба на една планина и като се затворил в нея, той се подвизавал в непрестанно бдение, молитва и пост.

Заради подвизите му Бог го прославил с дар на чудотворство. Веднъж един търговец, който носел със себе си много злато, бил убит, и през нощта убийците му захвърлили тялото му пред вратата на колибата на преподобния.

Когато се съмнало и престъплението било разкрито, всички започнали да обвиняват преподобния в убийството на търговеца.

Притискан от народната тълпа, светецът се помолил и с молитвата си възкресил мъртвия. Като се изправил, последният назовал имената на убийците си и доказал непричастността на светеца към убийството.

loading...

И много други чудеса извършил преподобният. Преуспявайки в добродетелите, преподобният Паладий Пустинник с мир отишъл при Бога, като оставил на Църквата Божия душеполезни съчинения.

Източник: svnikolai-rasnik.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!