Гневна вълна в Панагюрище заради изказване на проф. Божидар Димитров

Гневна вълна в Панагюрище заради изказване на проф. Божидар Димитров


Божидар Димитров:
Райна Княгиня е ушила просто едно знаме, заявил той
В Панагюрище се надига гневна вълна заради изказването на проф. Божидар Димитров, че Райна Княгиня е ушила просто едно знаме. Тази реплика проф. Димитров произнесе в ефира на бТВ. В интервюто за предаването той казва: Какво толкова е направила Райна Княгиня.

След тази реплика последва остра реакция от страна на кмета на Панагюрище в социалните мрежи, както и множество коментари, предаде БНР.

Само за един час постът на кмета Никола Белишки беше споделен от стотици потребители на Фейсбук. Коментарите продължават. Повечето са остри, някои дори са крайни. Панагюрци са категорични, че проф. Божидар Димитров трябва да поднесе извиненията си към всички българи заради опита да омаловажи делото на Райна Княгиня и Априлското въстание.

„Начинът, по който той се изказва, за мен е най-малкото обиден. Всеки трудолюбив българин би трябвало да знае какво е направила Райна Княгиня“, заяви Никола Белишки.
Източник: СЕГАБГ.patrioti.net

Ние от   patrioti.net сме крайно възмутени от това изказване !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.