На 24 септември християнският свят почита паметта на Свети Владислав Сръбски!

На днешния ден – 24-ти септември християнският свят почита паметта на светец, който се сродил с владетел от Второто българско царство.

Това е Свети Владислав Сръбски, който станал зет на българския цар Иван Асен Втори, след като взел за съпруга дъщеря му Белослава.

Стефан Владислав (Свети Владислав Сръбски ) е сръбски крал, наследил на престола брат си Стефан Радослав и управлявал Сърбия в периода 1234-1243 г. Той е син на Стефан Първовенчани и византийската принцеса Евдокия. Става зет на българския цар Иван Асен Втори, след като се оженил за неговата дъщеря Белослава.

На днешния ден имен ден празнуват: Владислав, Владислава, Влади, Владко, Владка, Владина, Владен, Владена и др.

Името Владислав е със славянски корени. Означава владеещ славата. Хората с това име показват отличителни качества още от деца. Родителите им понякога се изумяват от безбройните мечти, които те имат, както и от огромната им чувствителност.

loading...

Мъжете, носещи името Владислав, са деликатни и внимателни към своите партньорки. Отличават се още с невероятен усет към красотата. Те са отговорни и надеждни половинки.

Честит празник на всички именници!

Източник: blagoevgrad-news.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.