На 2 октомври 2003 г. е основан българския клуб по футзал МФК Варна!

МФК Варна е бивш български клуб по футзал от Варна. Съществува в периода 2003-2011 г.

Четирикратен шампион на България, носител на пет Купи на България. Най-успешният български клуб в кратката история на футзал.

„Минифутболен клуб Варна“ е основан на 2 октомври 2003 под името „СК Пикадили“ от Александър Неделчев, Стефан Косев и Георги Папуров с цел развитие на спорта футзал в България. През първия си сезон „Пикадили“ завършва на 4-то място в Първенството на България по футзал.

През сезон 2004/05 клубът за първи път в своята история става шампион на България по футзал. През същата година клубът печели и първото издание на турнира за Националната купа по футзал, като по този начин влиза в историята като първият роден отбор записал дубъл. През сезон 2005/2006 варненци записват историческо участие в Групите на Шампионска лига, като завършват на второ място в своя поток записвайки в актива си победа, равен и загуба.

С участието си клубът постига първата международна победа в официална среща на български отбор по футзал в групите на Шампионска лига. Турнирът се провежда в Чехия. В първия си мач от турнира Пикадили губи с 2-6 срещу бъдещият шампион на Европа – Динамо Москва. Вторият мач завършва на равно 4-4 с тима на домакините от Чехия, а в третия Пикадили постига победа с 5-1 над шампиона на Андора.

loading...

През месец юни 2007 клубът официално е преименуван на МФК Варна. Два месеца по-късно отборът отново участва в Шампионската лига, след като става за втори път шампион на България. Варненци попадат в група с Бенфика, Енергия Лвов и Политехник Ереван, а мачовете се провеждат в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта в морската столица. МФК Варна записва две загуби (с 2:11 от Енергия и 1:4 от Бенфика) и една победа (с 6:2 над шампиона на Армения Политехник).

През 2011 г. МФК Варна става за трети път шампион на България, но след неуспешно участие в квалификационните кръгове на Шампионската лига, в края на август същата година, клубът спира да развива дейност.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.