Българската народна музика е лечебна

Българската народна музика е лечебна

– Разбрах, че изнасяш и лекции за самолечение с българска народна музика?!

– Да, напоследък се занимавам и с това. Там се опитваме освен техниките за самолечение да докажем, че народната музика е и лечебна. България е единствената страна в света, в която има 40 неравноделни такта. И набивайки хорото на даден такт, ние освен че повдигаме вибрациите на Земята, и лекуваме органите си.

Всяко хоро отговаря за даден орган, като не е нужно да ходим на йога, да се чепим, да се сучем на възли и да си отпушване чакрите. Тук мога да разкрия малка част от нашите лекции, за да кажем кое хоро какво лекува: Ганкиното хоро лекува дебелото черво, хайдушкото тонизира сърцето и лимфната система – това хоро работи и в честотата на любовта.

А както знаеш, ни държат в постоянен страх: от новини, от болести, от бедствия, от ада, от икономическата криза. Постоянен страх от нещо. Така си даваме енергията на тъмнината. Да ти направя едно сравнение: когато човек изпитва любов, той трепти в 50 херца, 150 е безусловната любов (например от майка към дете), 205 херца е саможертвената любов.

Хайдушкото хоро повдига вибрациите на любовта, то работи там, където е лимфната система. Ръченицата също има много важна функция, защото когато я играем, се отделя ендорфин, който е болкоуспокояващ и е 80 пъти по-силен от морфина. Не е нужно да правим нищо друго, освен да си играем хората и да си пеем песните.
Поли Паскова, chujdozemec.com

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.