Чудотворната икона Св. Богородица „Всецарица“ в село Желява

Чудотворната икона Св. Богородица Всецарица се намира в храма „Св. Николай Чудотворец” в близкото до София село Желява.

През 2006 г. дарителят на иконата Атанасиос Спулис от гръцкия гр. Патра я подарява лично на прот. Ганчо Ланджев, без той специално да я е поръчвал. След голямо литийно шествие, в което взимат участие шестима свещеници и много народ, иконата е въдворена в храма „Св. Николай Чудотворец” в с. Желява.

Отец Ганчо приема дарението на иконата за знак Божий. Желанието му е да откликне на търсещите помощ от Божията Майка, затова веднага започва да отслужва акатисти и молитви пред нея. И чудесата на вярата не закъсняват. Мнозина научават за милостите на св. Богородица и всяка неделя храмът се радва на поклонници, някои дошли и от чужбина. Дошлите възпяват Пресветата Дева:

„Радвай се, Всецарице, благодатно изцеляваща нашите недъзи”.

На иконата св. Богородица е изобразена седнала на престол, с Младенеца Христос на колене. Тронът символизира царственото величие на Божията Майка.

loading...

Св. Богородица „Всецарица” се почита като изцелителка на болни от ракови заболявания и на пострадали от магьосничество, а също и на раждащите майки и на жените, които искат да имат деца.

Източник: globalorthodoxy.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.