Честит рожден ден на футболиста и треньор Александър Станков!

Александър Станков е български футболист и треньор. Роден е на 3 септември 1964 г. в Хасково.

Започва своята кариера като футболист в ДЮШ на ЦСКА след което през 1983 преминава в отбора на Тетевен. Последователно играе за отборите на Тетевен, Миньор Бухово и „Банкя“.

През 1998 г. започва кариерата му като треньор във ФК Хасково където е назначен за помощник–треньор.

През 1999 е треньор на кипърския Алки Ларнака. Бил е през различни периоди четири пъти треньор (2001 и 2004) и помощник–треньор (2000 и 2003) на ЦСКА.

През 2001 Александър Станков за кратко е треньор на Черно море. През 2005 е треньор на дублиращия отбор на Криля Советов.

loading...

Към края на 2006 е треньор на младежкия национален отбор на България, класира го на осминафинален бараж за европейското първенство през 2007 г., загубен от Белгия.

От началото на юни 2010 Александър Станков води китайския втородивизионен Аербин Далиен, с който се класира за Суперлигата на Китай през 2012 г.

От 15 юни 2013 г. е треньор на Локомотив Пловдив, където работи до 2014, като класира отбора на полуфинал в Купата на България, след победи над Любимец 2007, Добруджа и Витоша Бистрица.

Следва кратък престой в отбора на Черно море, където обаче поради незадоволителна игра на отбора напуска няколко кръга след началото на първенството.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!