Честит рожден ден на прекрасната Стефания Колева!

Днес рожден ден празнува Стефания Колева!

Стефания Колева е родена 29.07.1973 г. Майка й е режисьор-аниматор в Студия за анимационни филми, а баща й е инженер.

Както почти всяко малко момиченце, и малката Стефания мечтаела да стане балерина, гимнастичка и даже пощальон, защото й се струвало много интригуващо, че писмата се разнасят с колело. По-късно обаче в съзнанието й ясно се оформя амбицията да бъде актриса.

Стефания Колева завършва гимназия с разширено изучаване на английски език. През 1990 г. е приета в НАТФИЗ, специалност актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Дора Рускова, но през 1991 г. – с приравнителен изпит се прехвърля в класа на проф. Стефан Данаилов.

За разлика от повечето кандидат-артисти, тя не е минала през никакви театрални кръжоци преди да кандидатства.

Актрисата споделя, че Стефан Данаилов е дал голям тласък на кариерата й. От 1996 г. е тя започва работа в трупата на Театър “Българска армия”.

loading...

Така Стефания Колева сбъдва една от мечтите си и уверено тръгва по пътеката на успешна актьорска кариера.

Има безброй роли в театъра:

“Красива птичка с цвят зелен”, “Емиля Галоти“, “Били лъжеца”, “Майстора и Маргарита”, “Много шум за нищо”, “Одисей пътува за Итака”, “Буре барут”, “Илюзията”, “Война и блудство, блудство и война”, “Предградие”, “Четвъртата сестра”, “Комедия на слугите”, “Фантасмагории”, “Хоровод”, “Белградска трилогия”, “Стопър”, „Средиземноморци”, “Опера за три гроша”, “Домът на Бернарда Алба”, “Обърнете внимание”, “Последният истински влюбен”, “Сън в лятна нощ”, “Доказателство” и др.

Източник: novini.rozali.com

Вижте още от Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!