Честит рожден ден на певицата Ани Лозанова!

Днес рожден ден празнува Ани Лозанова!

Анна Бойкова Лозанова, известна под артистичните псевдоними Ани Лозанова и Ани Ло, е българска поп-рок-певица.

Ани Лозанова е родена на 29 август 1975 г. в град Берлин, Германия и през първите си седем години живее там. Първата и музикална изява е на 3-годишна възраст, пред германци в берлинско метро. След като младите ѝ родители завършват икономическото си образование, семейството се връща в София, където Ани започва основното си образование.

Въпреки засиленото влечение към музиката и уроците по китара (подарък от дядо ѝ), през 1990 г. Ани е приета в Немската гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Именно там среща човека, благодарение на когото поема по пътя на музиката – китаристът Юлиян Марков. Виждайки таланта ѝ, но раздразнен от липсата на самоувереност, я заставя да участва в популярното предаване за млади открития „Хит минус едно“. И така, 16-годишна, Ани дебютира на сцената с песента на китариста Иван Лечев „Няма бряг“.

В немската гимназия написва и първата си авторска песен, вдъхновена от деветата годишнина от смъртта на Джон Ленън. През 1994 г. младата певица изненадва всички роднини, сред които няма музиканти, като е приета в Музикалната академия „Панчо Владигеров“. Във втори курс Ани се запознава с Митко Кърнев („Д2“), Венко Поромански („Те“), Пепи Попов („Атлас“), Сибин Василев („Rеg Dolls“) и заедно създават една от първите клубни групи в България – „Джаронимо“.

loading...

Ани е първият женски вокал, стъпил на сцената на открития през 1996 г. в клуб Swingin ’Hall. Следват участия с групата почти всяка нощ и тъй като Ани е от певиците, които се раздават на сцената, тя едва не изгубва гласа си. Лекарите препоръчват операция, но на певицата предстои важен ангажимент – конкурсът „Златният Орфей“.

Заедно с приятелката ѝ, саксофонистка Боряна Димитрова, изпълняват нестандартна версия на класиката „Summertime“ – само глас и саксофон. На конкурса певицата представя за пръв път и песента на Румен Гайдев „Танцувам сама“. След това събитие Ани „млъква“ почти за една година. Напуска „Джаронимо“, но заедно с китаристът Митко Кърнев решават да създадат съвместна песен. Така се ражда „Не мога да заспя“ – м. Румен Гайдев – Гаро, т. Славей Гайдев, ар. Димитър Кърнев. Алтернативният хит, с който тандемът Анна и Димитър обира овациите на конкурса „Звукът на Passport“.

През 1998 г. певицата получава покана от продуцентска къща Едита да напише песента за мащабна анти-СПИН кампания. „Друго измерение“ звучи и в документалния филм към кампанията, в който болни хора разказват историите си. След като завършва Консерваторията през 1999 г., Ани започва да обикаля света като певица в шоу програми.

През 2002 г. излиза дългоочакваният ѝ дебютен албум, който включва песни, записвани през годините. Това обяснява стиловото разнообразие на албума (поп, рок, алтернатив).

През 2004 г. Ани реализира сингъла „Тя е в мен“, който представя на 7-те годишни музикални награди на телевизия ММ.

През 2006 г. певицата участва в българския кастинг за Евровизия с песента на Росен Чешмеджиев „Ще те запаля“. Песента се нарежда сред финалистите и Ани посвещава успеха на автора, който изненадващо умира малко преди конкурса.

През 2011 г., след дългогодишна работа, Ани и групата ѝ „Ани Ло Project“ издават първия си съвместен албум със заглавието „Miracle“. Той съдържа 11 авторски композиции в стил метъл с прог и симфинични елементи и готик кавър. Представянето на албума първо е в Германия – на Благовещение, 25 март.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!